Vad betyder warranter?

Innehållsförteckning

Vad betyder warranter?

Vad betyder warranter?

Vad är en warrant? Warranter är samma sak som börsnoterade optioner med lång löptid. En option är en rättighet att köpa eller sälja en viss vara på ett förutbestämt datum till ett förutbestämt pris. Varan brukar kallas den underliggande varan (ett index, en aktie, valuta eller råvara).

Vad betyder siffrorna Avanza?

Kontografen tar hänsyn till kontots totala värde och mäter utvecklingen mellan två datum. Förenklat skulle man kunna säga att om du har ett saldo om 100 000 kr och köper ett värdepapper för 50 000 kr som går upp med 10% kommer din kontograf i procent visa en positiv avkastning om 5%.

Vilka utfärdar warranter?

Warranter används oftast för att handla på aktier. De utfärdas av en emittent eller utställare, och de handlas oftast på en börs eller MTF men kan även handlas over-the-counter.

Hur fungerar Minisar?

Typ av Mini Future En Mini Long ökar i värde när priset på den underliggande tillgången stiger. Om du tror att priset på en underliggande tillgång kommer att sjunka, kan du tjäna pengar på att köpa en Mini Short. En Mini Short ökar i värde när priset på den underliggande tillgången sjunker.

Hur fungerar en turbowarrant?

Turbowarranter finns både med och utan förfallodatum. Oavsett följer warranten den underliggande tillgångens värdeutveckling. Eftersom handel sker med hävstång sker en proportionerlig värdeökning som avgörs av hävstången samt underliggande tillgångens värdeförändring.

Relaterade inlägg: