Vad gör Handelsbanken?

Innehållsförteckning

Vad gör Handelsbanken?

Vad gör Handelsbanken?

Som bank har vi en viktig samhällsfunktion och vi tar vårt ansvar på största allvar. På Handelsbanken arbetar vi med att hantera situationer så att vår verksamhet ska fungera när samhället drabbas. ... Vi arbetar aktivt med att informera våra medarbetare och kunder kring situationen och hur vi agerar som bank.

Vem äger Svenska Handelsbanken?

Handelsbanken har över 120 000 aktieägare. Två aktieägare har en ägarandel som överstiger 10 procent vardera: den av personalen ägda vinstandelsstiftelsen Oktogonen och Industrivärden. Sedan 2008 har andelen utländskt ägande ökat från 30 procent och uppgick vid årsskiftet till 46 procent.

Hur är Handelsbanken som bank?

Handelsbanken har fått betyget 1 företag i sammantaget betyg och har fått ett snittbetyg på 3.1 baserat på 12 recensioner. Deras svaghet är Ränta & kostnader och deras styrka är Support & Service. Bästa banken! ... En utmärkt bank med mycket god lokal service.

Vad händer med Handelsbanken?

Handelsbanken kallar till extra bolagsstämma och föreslår extrautdelning. Handelsbankens styrelse avser att inom kort kalla till extra bolagsstämma den 21 oktober 2021.

Vilka har Handelsbanken?

I koncernen ingår bland annat dotterbolagen Handelsbanken Fonder, Handelsbanken Finans, Handelsbanken Liv, Stadshypotek samt XACT Fonder. Handelsbankens organisation är sedan början av 1970-talet starkt decentraliserad och det lokala bankkontoret har en stark ställning.

Varför jobba på Handelsbanken?

Handelsbanken som arbetsgivare Vi är en decentraliserad organisation. Som anställd hos oss har du stort eget ansvar och många utvecklingsmöjligheter. Läs om vår företagskultur och våra värderingar, om hur vi arbetar med jämställdhet, mångfald, hälsa och arbetsmiljö.

Vem äger Industrivärden AB?

Industrivärden har cirka 117 000 aktieägare....Ägarförhållande per 30 september 2021.
Kapital, %Röstetal, %
L E Lundbergföretagen17,924,0
Handelsbankens Pensionsstiftelse7,110,9
Jan Wallanders och Tom Hedelius Stiftelse6,39,7
Spiltan fonder4,61,1

Kan man lita på Handelsbanken?

Handelsbanken är den sämsta banken man kan tänka sig, de har ingen som helst kundservicekänsla. ... Rekommenderar absolut inte denna bank, sätt ner foten och kräv att de ska ge service samt mer för våra pengar som de tjänar miljarder på fast ge inget tillbaka!

Är Handelsbanken bra för bolån?

Handelsbanken erbjuder de flesta finansiella tjänsterna, däribland bolån. Med sin storlek är Handelsbanken ett bra alternativ som erbjuder stor trygghet till sina kunder. Utöver det uppskattar många av deras kunder deras självstyrda lokalkontor där du som kund kan få hjälp med alla dina frågor.

Är det störningar på Handelsbanken?

Vi har för närvarande driftstörningar som påverkar våra konton och kort. Störningen innebär att det inte går att göra överföringar eller betalningar. Det går heller inte att se kontoinformation via appen eller internettjänsten. Vi arbetar med att få igång tjänsterna igen så snart som möjligt.

Relaterade inlägg: