Vad betyder siffrorna på Avanza?

Innehållsförteckning

Vad betyder siffrorna på Avanza?

Vad betyder siffrorna på Avanza?

"Utveckling i procent" och "avkastning i procent" för ett värdepapper visar egentligen olika saker. Den största skillnaden är att "avkastning" i din innehavslista på din kontoöversikt bara visar utvecklingen på de värdepapper du äger, under den tid du har ägt dem.

Vad betyder sedan Köp Avanza?

Det betyder att om man vill köpa en aktie för en viss kurs och det redan finns en säljare i orderdjupet som är villig att sälja till ett lägre pris, det vill säga mer fördelaktigt för köparen, kommer avslutet automatiskt att ske på den lägre kursen och inte den högre kurs som köparen angav när han/hon lade ordern.

Var hamnar utdelningen Avanza?

Utdelningar bokas in som ett saldo på samma konto som du har aktierna på. Det går inte att välja att få utdelningarna inbokade på något annat konto. Utdelningar från utländska företag bokas in vanligtvis ett par dagar efter själva utdelningen trätt i kraft.

Hur räknar man ut volatilitet?

Volatilitet mäts som standardavvikelsen i ett värdepappers avkastning. Du kan beräkna standardavvikelsen genom att ta medelvärdet dividerat med kvadraten av avvikelserna från medelvärdet, följt av roten ur densamma.

Vad är hög volatilitet i procent?

Detta är ett mått, eller riskmått, som beskriver hur mycket en aktie har ändrat i värde över 30 dagar. Måttet anges i procent och är skillnaden mellan det högsta och lägsta värdet under tidsperioden. En hög volatilitet indikerar därmed att en akties pris tenderar att röra på sig mycket över en kort tid.

Vad är Värdepappersutveckling?

Dessa är instrument med specifika avtal för ägandet och kan användas för till exempel spekulation i framtida utveckling på en marknad och liknande. Dessa är ofta mer komplexa och kan vara mer riskfyllda än aktier och fonder. ... Detta värdepapper bevisar hur stor del av fondens totala värde du är med och äger.

Relaterade inlägg: