Är kondom säkert skydd?

Innehållsförteckning

Är kondom säkert skydd?

Är kondom säkert skydd?

Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar. Du och den eller de som du har sex med delar på ansvaret för att skydda er mot graviditet. Kopparspiral är ett väldigt säkert skydd om du inte vill få till en graviditet. Kondom är ett säkert skydd både mot graviditet och könssjukdomar.

Vad skyddar Slicklapp mot?

Ska du ha sex med en tjej eller om en kille ska ge dig munsex, kan det vara bra att använda en slicklapp. Det är helt enkelt en tunn duk av gummi eller latex som du kan lägga över det ställe som du vill slicka. Slicklappen skyddar mot klamydia, gonorré och herpes.

Kan man få könssjukdomar trots kondom?

Kan jag ha smittats av någon könssjukdom trots att vi hade kondom under hela samlaget? Nej, du behöver inte vara orolig för någon sjukdom om du använde kondom och om den inte gick sönder. Du får avvakta och se om klådan försvinner, gör den inte det får du göra en kontroll hos barnmorskan.

Vad är säkrast p piller eller kondom?

Det är meningen att du ska kunna ha samlag på det sättet när du äter p-piller. Men även om p-piller är ett mycket säkert skydd mot graviditet så skyddar det inte mot könssjukdomar. Är du osäker om den du har sex med kan ha en könssjukdom är det säkrast att använda kondom också.

Hur kan man skydda sig mot könssjukdomar?

Kondom. En kondom är ett skydd av mycket tunn latex (gummi) som du kan sätta på en penis eller en sexleksak om du ska ha samlag.

Vad skyddar Femidom mot?

Femidom är ett skydd av mycket tunn plast eller latex (gummi) som du sätter in i slidan eller analen innan du ska ha samlag. Femidom skyddar mot könssjukdomar och om du har slidsamlag även mot graviditet.

Vad gör en Slicklapp?

En slicklapp är en liten duk av latex eller plast som du kan använda som skydd om du vill slicka i och runt någons slida eller analöppning. Slicklappar finns i olika färger och smaker. Du kan använda slicklappar som är gjorda av plast om du är allergisk mot latex.

Relaterade inlägg: