Vad hjälper twinrix mot?

Innehållsförteckning

Vad hjälper twinrix mot?

Vad hjälper twinrix mot?

Twinrix Vuxen används för att skydda mot infektion med hepatit A- och hepatit B-virus (sjukdomar som drabbar levern). Det ges till vuxna och ungdomar från 16 års ålder som inte redan är immuna mot dessa två sjukdomar och som riskerar att drabbas av båda.

Har jag tagit hepatit B?

Du bör vaccinera dig om något av det här stämmer in på dig: Du ska stanna längre än tre veckor i områden med hög smittrisk. Du planerar upprepade besök till dessa områden. Du har en sjukdom som gör att du kan behöva sjukvård och behandlas med sprutor på resmålet.

Hur många doser twinrix behöver man?

Hur Twinrix Vuxen ska användas Varje injektion ges vid ett separat besök. Första dosen kommer att ges som överenskommet. De andra två doserna kommer att ges en månad och sex månader efter första dosen. Twinrix Vuxen kan också ges som totalt 3 doser inom 1 månad.

Hur länge håller en twinrix vaccination?

Långtidsdata beträffande skyddseffekten efter vaccination med Twinrix Vuxen finns tillgängliga upp till 20 år efter vaccination (se avsnitt 5.1).

Hur länge skyddar vaccin mot hepatit B?

Skyddseffekten efter tre doser är över 90 procent. Skyddet är långvarigt, minst 10 - 15 år. Behovet av påfyllnadsdos är ännu inte klarlagt. Vaccin mot hepatit B är det första vaccin som kan användas för att förhindra en cancerform, nämligen levercancer.

Hur lång tid innan ska man ta twinrix?

Mot Hepatit A och B finns ett vaccin som heter Twinrix. Det är ett kombinerat vaccin för båda hepatitformerna, och ges i tre doser. Två doser ges med 4 veckors mellanrum inför din resa. Den tredje påfyllnadsdos ges efter sex månaders mellanrum.

Relaterade inlägg: