Vad skyddar kaffe mot?

Innehållsförteckning

Vad skyddar kaffe mot?

Vad skyddar kaffe mot?

Studier visar att kaffedrickare har mindre risk att dö av hjärt- och kärlsjukdom, stroke, diabetes och njursjukdom. Kaffe kan skydda mot typ-2 diabetes. Personer som dricker mer kaffe, upp mot 5-6 koppar om dagen, har mindre risk att få typ-2 diabetes.

Varför är det bra att dricka kaffe?

Kaffe är rikt på antioxidanter som är nyttiga, håller dig frisk och får dig på bra humör. Oftast förknippar vi antioxidanter med färgstark mat som till exempel frukt och grönt – men en amerikansk studie visar att kroppen har extra lätt att ta upp antioxidanter från just kaffe.

Hur blir man av med koffein ur kroppen?

Kroppen upptar kaffe snabbt och allt koffein är ute i blodet under loppet av en timme. Det mesta koffeinet bryts därefter snabbt ned i kroppen medan en liten rest utsöndras i urinen. En person som väger 60 kilo behöver två koppar kaffe för att känna sig uppiggad.

När är det bäst att dricka kaffe?

Varierar från person till person. Tycker du det är för tidigt finns en annan bra tumregel - drick inte kaffe minst sex timmar innan läggdags. Då bör du vara hyfsat säker. Känsligheten mot koffein kan dock variera från person till person.

Relaterade inlägg: