Hur skär man en serranoskinka?

Innehållsförteckning

Hur skär man en serranoskinka?

Hur skär man en serranoskinka?

Det är viktigt att alltid börja skära vid höftbenet, för detta är den smalaste och magraste delen av skinkan som annars lätt torkar ut. Tag sedan bort svål och fettrand vid snittytan. Känn med knivens skaft efter var benet börjar. Gör ett snitt under benet i riktning enligt instruktionen.

Hur skära skinka?

Så ska den skäras Placera din skinka i stativet så att klöven är vänd nedåt. Skär sedan, med den bredbladade kniven, ett snitt tvärs över skinkan vid skanken. Utifrån detta snitt tar du så bort svålen samt det yttersta fettlagret från den del på skinkan som du nu vill skära skivor av.

Hur skär man julskinka?

Färdig griljerad julskinka. Låt skinkan svalna ordentligt innan du skär upp den i skivor med en vass kniv. (Skär du upp skinkan när den är varm så rinner köttsaften ur och den blir mindre saftig. Skinkan bör helst vara mellan ljummen och kylskåpskall när du skär upp den.)

Hur förvarar man lufttorkad skinka?

Du förvarar skinkan i rumstemperatur hela tiden. OBS! får inte vara i kylskåpet, den fortsätter att mogna vidare i en torr och fin rumstemperatur. en bit smaksatt ister som ni använder vid förslutning av snittytan på skinkan.

Hur länge håller serranoskinka?

Kylvara max +8°C. Öppnad förpackning håller ca en vecka i kylskåp.

Kan man frysa serranoskinka?

Ni ska veta att den går utmärkt att frysa in, om man av någon anledning inte skulle hinna klämma i sig den innan den går ut.

Vilken skärmaskin?

ExpertenTesten.de – Många ledande märken av skärmaskiner är tyska så vi tittade lite extra på den tyska sajten ExpertenTesten.de. De har under 2021 bland annat testat Graef Master M20, Graef Master M90 och Ritter E 16. Bäst betyg i deras test fick Graef Master M90.

Vad kostar en skärmaskin?

Priser för Graef Master M20
3 052 kr
Gratis frakt Öppet köp i 90 dagar
3 052 kr
Gratis frakt Öppet köp i 14 dagar
3 534 kr

Hur griljera?

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda ägg, socker och senap. Ingredienserna bör vara rumstempererade för bästa resultat. ...
  3. Strö över ströbrödet. Stick om du vill in hela kryddnejlikor i skinkan. ...
  4. Griljera skinkan i 10–15 minuter tills den fått fin färg.
  5. Låt skinkan svalna så fort som möjligt.

Relaterade inlägg: