Vad gör man åt mal i garderoben?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt mal i garderoben?

Vad gör man åt mal i garderoben?

Så blir du av med mal hemma: Ta bort organiskt material genom att städa grundligt. Lägg endast undan rena kläder, gärna förpackade i täta emballage. Kontrollera undanlagda textilier regelbundet. Angripna textilier kan värmebehandlas vid 60°C genom tvätt, strykning eller torktumling.

Vilken krydda skyddar mot mal?

Rödcederolja mot mal Ett effektivt medel mot mal är rödcederolja som fungerar mot mal, klädesmal och pälsmal.

Vilken ört håller mal borta från garderoben?

Om du är orolig för att få mal kan du också köpa en speciell malfälla och placera den i garderoben eller klädskåpet. Malar ogillar cederträ. Placera kulor, block eller ringar av cederträ bland dina kläder så dras inte malar dit.

Kan man se mal larver?

Den optimala temperaturen för malens larvutveckling är 25º C. Honan kan lägga upptill 100 vita ägg, som man inte kan se med blotta ögat. Äggen kläcks efter några dagar. Den utkläckta larven äter sig stor och fet innan den spinner en kokon och förpuppar sig.

Vilka kläder äter mal?

Mal äter gärna dun, ull och päls De två viktigaste arterna av malfjäril som hittas inomhus är klädesmal och pälsmal. Juni månad är normalt kläckningsperiod för klädesmal och pälsmal. Deras små larver kan ställa till det rejält, och favoritfödan är material som dun, ull och päls.

Relaterade inlägg: