Vem ansvarar för underhållet av järnvägen?

Innehållsförteckning

Vem ansvarar för underhållet av järnvägen?

Vem ansvarar för underhållet av järnvägen?

Trafikverket ansvar för skötseln av cirka 14 000 spårkilometer i landet och anläggningen kräver ett ständigt underhåll. Vi använder cirka 6 miljarder kronor per år till drift och underhåll av järnvägsanläggningen. Vissa problem som uppkommer på eller längst med banan är årstidsrelaterade.

Vad ansvarar Transportstyrelsen för?

Transportstyrelsen utformar regler för alla fordon och förare inom flyg, väg, järnväg och till sjöss. Vi ger tillstånd till bland annat flygbolag, piloter, trafikskolor, rederier, organisationer och kontrollerar hur de följs. Vi tillhandahåller information om fordon och förare samt utfärdar körkort.

Vilken myndighet lyder Trafikverket under?

Trafikverket är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som inledde sin verksamhet den . Myndigheten har huvudkontor i Borlänge, och regionkontor i Luleå, Gävle, Stockholm, Eskilstuna, Göteborg och Kristianstad. Lena Erixon är generaldirektör sedan 1 september 2015.

Vilken myndighet har hand om körkort?

Trafikverket och Transportstyrelsen delar på ansvaret för körkort och förarprov. Trafikverket Förarprov ansvarar för kunskaps- och körprov för körkort, taxiförarlegitimation, kunskapsprov för yrkeskunnande för trafiktillstånd och yrkesförarkompetens.

Relaterade inlägg: