Vad ska man slipa spackel med?

Innehållsförteckning

Vad ska man slipa spackel med?

Vad ska man slipa spackel med?

När spacklet har torkat är det dags att slipa ytan. En vägg- eller takslip underlättar arbetet väsentligt och du får du ett jämnt och snyggt resultat. Ofta kan dessa slipmaskiner också ta hand om dammet, vilket gör att du slipper dammtorka när allt klart. Givetvis går det också bra att slipa ytorna för hand.

Vad ska man ha för slippapper när man har Spacklat?

Låt spacklet torka innan du slipar. Gärna ett dygn. 5. Slipa med slippapper, kornstorlek 100–120.

Varför slipar man spackel?

När spacklet har torkat och härdat slipar man av ojämnheterna och ”skägget” på fogar och kanter och för extra fina ytor till och med hela den spacklade ytan. ...

Vilket spackel i källare?

I källare rekommenderas ett cementbaserat spackel som är avsett för tillskjutande fukt exempelvis Ardex a 46 som vi använder ofta vid spackling i källarutrymmen och även utomhus då det är ett spackel för både ut och insida av huset.

Vilket spackel i husvagn?

Det är ett polyesterspackel som tål att brännlackeras utan att det förlorar sin förmåga och elasticitet. Används vid lagning av plåtskador på bilar och husvagnar, vid vissa skador på båtar, till att limma och laga järn, keramik, sten, stål, trä m.m. Spacklet är slipbart efter ca. 15-20 min.

Vilket slippapper till vägg?

Bredspacklade väggar och spacklade gipsskarvar slipas med slipapper med minst korn 100. Ska glasväv eller filt sättas upp ovanpå rekommenderas korn 120-150.

Vad ska man ha för sandpapper till spackel?

När det sista lagret spackel har torkat slipar man med ett mellangrovt sandpapper. Om du skall måla och vill ha en helt slät yta så använd finspackel som tredje eller fjärde lager.

Relaterade inlägg: