Hur slår man in kolan?

Innehållsförteckning

Hur slår man in kolan?

Hur slår man in kolan?

Slå in i bakpapper Klipp eller riv bitar av bakplåtspapper att slå in kolorna i. Bakplåtspapper är utformat för att mat inte ska fastna, perfekt för kolor som tenderar att klibba ihop efter ett tag. Kolan förvaras bäst i rumstemperatur. Om kolan förvaras för kallt kommer den att tappa konsistensen och flyta ut.

Hur länge klarar sig kola i kylen?

Förvara kolan svalt, i sval, matkällare eller kylskåp. Håller sig minst 3 veckor.

Hur förvara smörkola?

Kolan förvaras bäst i en lufttät burk och håller då i 2-3 veckor. Om du inte virar in kolan i papper en och en, se till att du lägger bakplåtspapper mellan de olika lagren med kola.

Hur förpacka kola?

Koktiden varierar med kastrull och hur hög värme man har på spisen. Man kan också göra kulprovet för att kontrollera om kolan stelnar när den svalnar. Slå in smörkolorna i smörpapper eller annat godispapper. Förvara i lufttät burk - gärna svalt.

Vad är det för skillnad på smörpapper och bakplåtspapper?

Tänk på att det kan vara olika kvalité på olika bakplåtspapper. Förväxla inte heller bakplåtspapper med smörpapper. Smörpapper är inte behandlat på samma sätt och det fastnar mycket lättare. Bakplåtspapper är förbrukningsvara men går ofta att använda mer än en gång om man vill vara sparsam.

Hur länge kan man ha knäck i kylen?

Förvara knäcken torrt och svalt men inte i kylskåp. Kola och knäck håller sig i upp till 3 månader om den förvaras rätt. Knäck kan också frysas.

Hur länge kan man ha Rocky Road i kylen?

Rocky road håller i minst 4 veckor i kylskåpet.

Relaterade inlägg: