Hur smakar blåhallon?

Innehållsförteckning

Hur smakar blåhallon?

Hur smakar blåhallon?

Karaktär och smak: Frukten är sur och inte lika smakrik som hallon och björnbär. Mognad: Frukten mognar i augusti. Alternativ vara: Björnbär eller hallon om sötma önskas, tranbär eller hjortron om syra är att föredra. Försäljning: Kan förekomma lokalt i Skåne eller på Gotland.

Var växer blåhallon?

Blåhallon återfinns mest vid kusterna och hittas ofta nära våra stränder. Bären är vanligen små och förekommer sällan i några större mängder. På Gotland kallas de ofta för salmbär och där har man också skapat en rätt vilken består av saffranspannkaka och salmbärssylt.

Vad kallas björnbär?

De kallas ibland även svarthallon (jämför blåhallon, även kallade salmbär) och björnhallon (ej att förväxla med boysenbär som också kallas detta). Tidigare betraktade man björnbär som en enda art, vilken då kallades Rubus fruticosus.

Vilka bär växer i Skåne?

Blåhallon växer i större delen av Europa och i västra och centrala Asien till västra Kina, och som introducerad i vissa områden av Nordamerika. I Sverige växer blåhallon vilt på Öland och Gotland och i Skåne, Halland, Uppland, Bohuslän, Östergötland och Gästrikland.

Relaterade inlägg: