Hur smakar blåbärstry?

Innehållsförteckning

Hur smakar blåbärstry?

Hur smakar blåbärstry?

Blåbärstry beskrivs ofta som väldigt söta och goda med samma sötma som hos bigarråer, men det är en sanning med viss modifikation. Visst finns det vissa sorter som är jättesöta och goda, men långt ifrån alla. Dessertbären är toppen för färskkonsumtion direkt från grenen, andra sorter är betydligt bittrare.

Kan man äta blåbärstry?

Pollinering: Blåbärstry måste korspollineras för att bären ska bli stora och goda. Alltså är det viktigt att man har minst två sorter, gärna tre, planterade i närheten av varandra. Höjd: De flesta sorterna blir cirka 1,5 meter. De marktäckande sorterna blir cirka 0,5 meter.

Vilken blåbärstry är godast?

'Borealis', också den från Kanada, blir något lägre, runt 140 cm hög och 120 cm bred. Något mindre bärstorlek än Aurora, kan ge upp till 4 kilo bär per fullvuxen buske. Anses av många vara det godaste blåbärstryet.

När mognar blåbärstry?

Bären mognar under första halvan av juni och är därmed nästan först, till och med tidigare än jordgubbarna. Planterar man två olika sorter i närheten av varandra blir bären större. Varje buske ger som fullvuxen en skörd på mellan 2 och 5 kilo bär. Bären innehåller mycket höga halter av C-vitamin och antioxidanter.

Är blåbärstry nyttigt?

Blåbärstry – ett superbär Blåbärstry har visat sig vara ett jättenyttigt bär. C-vitaminhalten är inte att förakta. Mellan mg per 100g. Strax under nivåerna för svarta vinbär.

Är blåtry giftiga?

Efter midsommar mognar de blåa bären. De är lindrigt giftiga, har besk smak och innehåller saponiner. Det finns också en välsmakande variant av blåtry nämligen bärtry (L. ... Som resultat har man erhållit buskar med 2-3 cm långa, avsmalnande och söta bär, som till smaken påminner om blåbär, odon eller tranbär.

Var trivs Blåbärstry?

Blåbärstry trivs i de flesta jordar men bäst är en väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord. Vattnas rikligt vid plantering och därefter regelbundet. Hellre rikligt mer sällan än små skvättar ofta. Odla i full sol till halvskugga så trivs busken bäst.

Vilken jord vill blåbärstry ha?

Blåbärstry börjar växa tidigt på våren och därför är höstplantering att föredra, men även tidig vår fungerar. Blåbärstry trivs i de flesta jordar men bäst är en väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord.

Vilken jord vill Blåbärstry ha?

Blåbärstry börjar växa tidigt på våren och därför är höstplantering att föredra, men även tidig vår fungerar. Blåbärstry trivs i de flesta jordar men bäst är en väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord.

Relaterade inlägg: