Hur slå hö?

Innehållsförteckning

Hur slå hö?

Hur slå hö?

När det börjar bli en mer naturlig flora med mer blommade växter är det värdefullt om det går att skörda gräset som istället, åtminstone en del år, eftersom det ger en mycket bättre fröspridning. Man bör då inte slå före 1 juli, och gräset bör vändas ett par gånger innan det bärgas.

Vilka djur äter ensilage?

Men nuförtiden utfodras fler och fler hästar med ensilage. Ensilage har ofta ett näringsvärde som bättre motsvarar hästens behov. Således kan man med ett bra ensilage sluta blanda in kraftfoder i foderstaten. I vallväxter finns det mesta proteinet i bladen.

När skörda vall?

Men väderlek och utvecklingsstadium sammanfaller inte alltid och då gäller det att veta vad man värdesätter högst. Familjen Sjöland skördar hellre två dagar för tidigt än två för sent för att säkra bra näringsvärden. Kommer regnet efter skörd är det bara bra för återväxten.

Får vall?

Vallen är godkänd om vallgrödan som täcker marken består av vallgräs, vallbaljväxter eller en blandning av dessa och har ett fodervärde. ... Rörflen får ingå i grödan om den sköts som vall. Vallgrödor som kan vara godkända för miljöersättningen är grödor med grödkod 6, 50, 57, 59 och 62.

Vilket djur äter hö?

Ovilja att äta hö är en av de vanligaste orsakerna direkt eller indirekt till sjukdom på kaniner, marsvin och chinchillor. Hos kaniner som inte äter hö slits tänderna dåligt och på ett felaktigt sätt. Det orsakar problem med förvuxna tänder som hindrar djuret från att äta helt eller delvis.

Relaterade inlägg: