Vad består Fernet Branca av?

Innehållsförteckning

Vad består Fernet Branca av?

Vad består Fernet Branca av?

Fernet är en spritdryck med ursprung i Milano i Italien. En fernet innehåller örter och kryddor, vanliga ingredienser är malört, mynta, apelsinskal och saffran. De olika växterna ger drycken den mörkt gröna, nästan bruna färgen.

Hur dricker man Fernet Branca?

Efter destilleringen lagras spriten på ekfat i hela tolv år före buteljeringen. Jag tycker personligen att en Fernet skall drickas som en digestive efter middagen med en isbit i ett vackert glas. I Italien är det så en Fernet-Branca konsumeras. Efter en längre middag har man ofta behov av en drink för matsmältningen.

Hur stark är Fernet?

Kraftig smak av malört men också saffran och en aning mynta. Lång och tydlig bitter eftersmak. Fernet-Branca har, som de flesta malörtselixir, bevisligen aptitretande egenskaper. ... En italiensk bitter med tydlig smak av malört som innehåller mer än 27 kryddor från fyra kontinenter.

Hur serveras Fernet?

Numera så brukar en Fernet serveras i shotglass och svepas som straff för olika saker men på den gamla goda tiden (år 1845) så var det tänkt att Fernet skulle drickas kall och gärna "on the rocks". Därför startar nu Fernet ett försök att få folk att dricka Fernet på det gamla goda viset och självklart har vi testat.

Vad betyder Fernet Branca?

Fernet-Branca är en italiensk fruktig spritdryck, en fernet. Den är eldig och har en mycket bitter kryddsmak, främst av pepparmynta. ... Spritdrycken innehåller 39 % alkohol. Drycken uppfanns av Bernardino Branca 1845 i Milano.

Vad är Fernet Branca bra för?

Fernet-Branca är kanske mer känd för många som digestivo, matsmältaren att dricka efter en stor och kraftig måltid, än som bitter. Barpersonal har druckit den sedan glödlampan uppfanns. Men allra mest känd är nog Fernet-Branca som återställare och magmedicin.

Hur smakar Fernet?

Kraftfull smak med viss sötma och tydlig malörtsbitterhet, inslag av pepparmynta, tjärpastill, eneträ och salmiak.

Hur många procent är absint?

Absint – som fått sitt namn efter den latinska benämningen på malört, Artemisia absinthium – är en örtbaserad, bittersöt apéritif med en alkoholhalt på cirka 60 procent. Malört är huvudingrediensen i den turkosgröna drycken, som även innehåller stjärnanis.

Hur många örter finns det i Fernet Branca?

Basen i smaken är rönnbär, men drycken innehåller 29 olika växter. Fernet Branca ? 27 växter ingår; enligt tillverkaren bland annat aloe, gentiana och kinabark.

Vad är Underberg bra för?

Vad är Underberg bra för? För tvåhundra år sedan var syftet med framställningen av bitters att lugna oroliga magar. En bitter togs som en dos mot illamående, eller som ett digestif för att påskynda matsmältning efter en stor måltid.

What makes Fernet-Branca special?

  • Colours, aromas, flavours and … properties! The Fernet-Branca recipe is a special journey through the 27 herbs, roots and spices that make up its secret and unique special formula. Every single herb is a distinct universe, experience and discovery.

What is the Fernet-Branca Eagle edition?

  • An exclusive Limited Edition must-have for all lovers of Fernet-Branca, for gifting or collecting. Apart from the bottle, this special pack contains a precious copper MUG, decorated with the famous eagle logo.

What's in a fernet pack?

  • Apart from the bottle, the pack contains two collectible glasses that are just perfect for enjoying Fernet-Branca in company. An original pack recounts the story of this inimitable Milanese bitter, by means of a 3-colour pop infographic.

Relaterade inlägg: