Hur smakar koriander?

Innehållsförteckning

Hur smakar koriander?

Hur smakar koriander?

Enligt forskning beror det på dina gener. 4 till 14 procent av alla upplever att koriander ger maten en smak som påminner om tvål, något bubbligt kemiskt, skriver Huffington Post. ... – Hur smaken av koriander upplevs har väldigt mycket att göra med vilka gener man har, säger Hank Green på SciShow.

Varför inte koriander?

Och förklaringen ligger i lika delar genetik och kultur. Forskare har upptäckt att de som ogillar doften och smaken av örtkryddan koriander (Coriandrum sativum) har en specifik genetisk variation på kromosom 11 gemensam. Vanligtvis klagar dessa personer på att koriander smakar tvål.

Är smak genetiskt?

Olika varianter av smak-gen Alla människor har olika varianter av en gen som registrerar bittra smaker. Om man har två kopior av varianten som kallas PAV känner man ingen påtaglig bitter smak i maten. Men en fjärdedel av befolkningen har istället två kopior av gen-varianten som kallas AVI.

Kan man lära sig att tycka om koriander?

Tack och lova kan du träna upp din koriander-smak! Alla kan dock lära sig äta koriander. Studier har visat att det finns ett tydligt samband mellan personer som gillar smaken av koriander och att de ätit örten regelbundet genom hela livet.

Hur många hatar koriander?

Är du en av alla som känner att koriander förstör en vanligtvis god rätt har forskare en förklaring: Det beror på dina gener. 4 till 14 procent av alla upplever att koriander ger maten en smak som påminner om tvål, något bubbligt kemiskt, skriver Huffington Post.

Kan man lära sig tycka om koriander?

Alla kan dock lära sig äta koriander. Studier har visat att det finns ett tydligt samband mellan personer som gillar smaken av koriander och att de ätit örten regelbundet genom hela livet.

Relaterade inlägg: