Vad kommer ur lök?

Innehållsförteckning

Vad kommer ur lök?

Vad kommer ur lök?

Ursprung. Matlök kommer ursprungligen från Centralasien, där det i nordvästra Kina, Afghanistan och Uzbekistan fortfarande finns vildväxande lök av denna art. I Kina odlades lök redan för 3 000 år sedan, och i Egypten finns avbildningar av lök i pyramiderna.

Vad är gul lök bra mot?

Den är rik på antioxidanter, kan bidra till att sänka kolesterolvärdet och håller blodsockernivåerna på en jämn nivå. De olika svavelföreningarna i löken gör den också god för hälsan. De stimulerar nämligen avgiftningsenzymer i levern, och anses ha en antibiotisk effekt.

Är Silverlök stark?

Silverlök är mildare än både gul och röd lök. Löken, som inte tål lagring, äts bara under höst och tidig vinter. Traditionellt äter man silverlök rå som tillbehör till surströmming men den är även god i tomatsallad eller som topping på korv, se bara till att hyvla den tunt.

Är det bra att äta rödlök?

Varför rå rödlök? Rödlök innehåller massvis med nyttiga vitaminer, folsyra, fibrer och flavonoider. Den innehåller även viktiga mineraler som krom, magnesium, kalium, fosfor och kalcium. Allt bidrar till en väl fungerande kropp och hälsa.

Relaterade inlägg: