Finns Pommac?

Innehållsförteckning

Finns Pommac?

Finns Pommac?

Äntligen finns Pommac på burk! Klassisk dryck som är ljuvlig och len i smaken.

Är Pommac alkoholfri?

Pommac presenteras här i en magnumflaska. Pommac har uppnått en näst intill legendarisk status som en alkoholfri läsk med fruktig smak som påminner om Champagne.

Vem gör champis?

Champis[redigera | redigera wikitext] Drycken finns än idag på marknaden och marknadsförs av bryggeriet Hammars bryggeri utanför Askersund samt av Spendrups. Bryggerierna marknadsför att endast skaparens sonson Göran Roberts känner till receptet som hålls hemligt.

Var tillverkas Pommac?

Efter Lindahls död 1932 drevs företaget AB Fructus, som tillverkade Pommac, vidare av sonen Frithjof Lindahl. Fructus kom till Ulvsunda Industriområde i Stockholm 1940 och Fructus fabrikslokal, "Fructushuset", är numera Q-märkt.

Vart kommer Pommac ifrån?

Anders Lindahl, en norrlänning som efter en konkurs hemma i Hudviksvall flyttade till Stockholm, startade Fructus Fabriker 1919 och introducerade Pommac i Sverige. Receptet kom enligt Lindahl själv från en finlands-svensk uppfinnare anställd på Fructus.

Finns de alkohol i Pommac?

Pommacs ursprungliga recept skapades av en finlands-svensk uppfinnare anställd på fabriken Fructus för över 80 år sedan. Pommac säljs i magnumflaska till större helger och passar även den som vill ha noll alkohol i drycken.

Är Pommac svenskt?

Pommac lanserades 1919 och blev på några år en av Sveriges mest kända drycker, en position som Pommac bibehåller än idag. En av hemligheterna bakom Pommacs eviga ungdom är äktheten. Pommac tillverkas idag enligt samma recept som för över 100 år sedan.

Relaterade inlägg: