Hur smakar memma?

Innehållsförteckning

Hur smakar memma?

Hur smakar memma?

Utan memma ingen riktig påsk i Finland. Den här klassiska finska påskrätten är gjord av rågmjöl, malt och sirap. Konsistensen är klibbig och memma har en mustig söt doft av spannmål. ... Grötens fans beskriver lyriskt den fantastiska smaken och alla barndomsminnen memman väcker vid första skeden.

Vad äter man i Finland till påsk?

Det finska ordet för påsk, pääsiäinen, syftar på att komma ut ur fastan. I Finland har man sedan länge firat påsken med att smörja kråset enligt den lokala matkulturen. En traditionell finsk påskmeny kunde till exempel bestå av äggost, blodkorv, svagdricka och memma förstås. Ägg är traditionellt symbolen för nytt liv.

När började man äta memma?

Påskrätten memma är huvudsakligen gjord på rågmjöl, rågmalt och sirap. Rätten har en klibbig konsistens och mörkbrun färg med mustig, söt doft av spannmål. Memman kom på 1700-talet från Ryssland. Där var det tradition att äta memma efter fastan för att vänja sig av med den sura rågbrödsdegen.

Vilket land kommer memma ifrån?

Memma
Undertyp avdessert, påskmat
UrsprungslandFinland
Materialrågmjöl, malt, vatten

Är memma gott?

Memma: ”Nu är det kalas!” Det ser ut som kladdkakedeg, men det luktar inte som kladdkakedeg. – Jag har hört mycket om memma tidigare, men aldrig smakat. Det var roligt att få smaka på memma, det var gott. Men om jag måste välja mellan memma och glass, då får det nog bli glass, säger Joel.

Hur firar man nationaldagen i Finland?

firas nationaldagen En del människor deltar i fackeltåg eller besöker soldatgravarna på kyrkogårdarna. Det är också en dag när man hedrar de som gjort något särskilt för Finland. Presidenten delar ut statliga hederstecken och Finlands försvarsmakt befordrar officerare just på självständighetsdagen.

Kan man frysa memma?

Till efterrätt gör jag helst något fräscht som citronkladdkaka, säger Lotten. Så nej, memma är ingen favorit. Men ett tips har Lotten: vill du pigga upp den tröga bruna efterättsmassan kan du frysa ner den till en liten korv och sen skära små medaljonger av den.

Relaterade inlägg: