Vad är Onglet på svenska?

Innehållsförteckning

Vad är Onglet på svenska?

Vad är Onglet på svenska?

I Frankrike beställer folk gärna en bit smörstekt onglet på krogen, här i Sverige kallas den njurtapp.

Är njurtapp gott?

Njurtappen är uppskattad för att den har mycket smak och är relativt mör även om den steks blodig. Den är inte mör som oxfilé förstås utan har lite tuggmotstånd. Njurtapp är alltså trots namnet ingen inälvsmat eller njure utan sitter strax under bröstkorgen.

Var sitter Slaktarbiff?

Bra att veta om "slaktarstek"/"slaktarbiff" Namnet för tankarna till inälvsmat, men njurtapp är en köttdetalj. Den här V-formade muskeln sitter djupt inne vid mellangärdet och håller bland annat djurets lungor och diafragma på plats. Den får jobba hårt och har en kraftig, god köttsmak.

Var sitter Njurtappen?

Njurtapp är en nötdetalj och ingen inälvsmat eller njure trots att namnet antyder det. Detaljen sitter sitter djupr inne vid mellangärdet och ser till att lungor och diafragma hålls på plats.

Vad är Flappstek?

Flapsteak är en väl marmorerad och grovfibrig muskel som påminner dig väldigt mycket om flanksteken, detaljen är idealisk att grilla eller steka. Var nogrann med att skära din flapsteak tvärs över fibrerna så kommer du få ett mört och väldigt smakrikt kött.

Var sitter steken?

Lammstek är en styckningsdetalj som sitter på lammets bakdel och består av de två största musklerna på bakbenet. Lammstek kan du få tag på med eller utan ben, hel eller i skivor. Detaljen kan även styckas anatomiskt till mindre delar så som innanlår, fransyska, ytterlår och rulle.

Var köper man njurtapp?

Njurtapp - Handla – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se!

Relaterade inlägg: