Vad bleker ärr?

Innehållsförteckning

Vad bleker ärr?

Vad bleker ärr?

Cicamed Scar gel är ett behändigt och smärtfritt sätt att behandla dina ärr. Gelén slätar ut samt bleker missfärgade ärr orsakade av acne, kirurgi, skador och brännskador. Gelén kan appliceras överallt på huden, torkar snabbt till en osynlig film, och gör att läkta sår/ärr blir mindre framträdande.

Hur får man fina ärr?

Cicamed Scar: En silikongel som hjälper till att mjuka upp och släta ut huden. Kan användas på de allra flesta ärr. Börja behandla när såret är förslutet och ärret fortfarande är aktivt för bäst resultat.

Kan man smörja ärr?

Att tejpa ärr de första två åren efter att de har uppstått kan påskynda läkningen. Det kan du göra med hudvänliga plåster eller kirurgtejp. Det går också att smörja in ärret med en silikongel. Dessa produkter finns receptfritt på apoteket.

Hur ska man tejpa ärr?

När operationssåret är läkt, efter 2-3 veckor, kan man tejpa såret med en kirurgtejp (Micropore®) som finns att köpa på apoteket. Du kan duscha med tejpen på och byter vid behov när den lossnar. Om du inte tål kirurgtejp kan du köpa silikontejp (Mepitac®). Tejpen avlastar spänningen i dina ärr och skyddar mot solen.

Hur fotar man ärr?

Fota så här​: På bilderna behöver du ha en linjal, ett måttband eller liknande väl synligt intill ärret, så att det går att förstå hur stort det är. Du kan ta bilderna med mobilkamera men det är viktigt att de är skarpa. Bilderna ska vara nytagna när du skickar in dem.

Relaterade inlägg: