Hur smakar te?

Innehållsförteckning

Hur smakar te?

Hur smakar te?

Detta te är ofta endast smaksatt med aromämnen som gör att teet doftar ljuvligt. Många teer i lösvikt innehåller torkad frukt, som i och för sig ger en del smak åt teet. Eftersom te blir beskt snabbt när man låter det dra så hinner inte speciellt mycket smak avges av den torkade frukten.

Vad smakar grönt te?

När tebladen inte tillåts oxidera tillverkas grönt te, vilket medför att teet får en mer vegetabilisk smak som kan föra tankarna till hö, gräs, alger och hav. Därför kan grönt te kräva lite mer tillvänjning än det mer lättillgängliga svarta teet.

Vilket te smakar mest?

Svart te är också den sort som är mest lämplig för smaksättning. En tesort som vi alla känner till är Earl Grey, som är svart te smaksatt med aromatiska oljor från citrusfrukten bergamott.

Hur smakar rooibos te?

Denna ört har en naturligt söt smak och finns i en uppsjö av olika blandningar där det mixas med olika frukter, blommor och bär. Rooibos kan gärna brygga längre än vanligt te, då det inte blir beskt. Vi brukar rekommendera minst 5 minuter men testa dig gärna fram på egen hand.

Vad är grönt te bra för?

Grönt te är rikt på antioxidanter och hjälper till att motverka oxidativ stress. En typ av antioxidant som kallas katechiner förekommer i hög mängd i just grönt te. Laboratorieförsök har visat att dessa katechiner faktiskt är mer effektiva än C- och E-vitamin för att bromsa åldrandeprocessen (oxidationsskador).

Relaterade inlägg: