Vad innebär palliativ vård Quizlet?

Innehållsförteckning

Vad innebär palliativ vård Quizlet?

Vad innebär palliativ vård Quizlet?

WHO (2011) menar att palliativ vård är en vård som bygger på ett förhållningssätt som syftar till att förbättra vårdkvaliteten för patienter och närstående, genom att förebygga och lindra lidande genom tidigt upptäckt, bedömning och behandling av smärta och andra fysiska, psykosociala och andliga problem som kan ...

Vad är förhållningssätt och vilka förhållningssätt har sjuksköterskan i sin profession?

Sjuksköterskornas etiska kod handlar om att omvårdnad ska utövas med respekt för mänskliga rättigheter, med hänsyn till människors värderingar, vanor och tro och att patientens rätt till självbestämmande ska respekteras.

Vad innebär begreppet brytpunkt?

Brytpunkt. En patient genomgår under sin sjukdomstid en serie övergångar eller brytpunkter då sjukdomen och behandlingen skiftar karaktär. Brytpunkten till palliativ vård i livets slutskede handlar oftast om en process över tid snarare än ett distinkt tillfälle.

Vad är palliativa vård?

  • Målet med den palliativa vården är att ge förbättrad livskvalitet till den som är svårt sjuk. Ett av den palliativa vårdens huvudsakliga mål är att lindra smärta och andra symtom.

Vad innebär palliativ vård för barn?

  • Definition av palliativ vård för barn enligt WHO. WHO har antagit en definition av palliativ vård för barn. Enligt denna definition innebär palliativ vård för barn följande: en total omvårdnad av barnets kropp och själ samt ett stöd åt barnets familj.

När Kan du börja med palliativ vård?

  • Den palliativa vården kan påbörjas i samband med att du får diagnosen om det redan då är klart att du har en livshotande sjukdom som inte går att bota. Palliativ vård kan kombineras med annan behandling för att bromsa sjukdomen. Tillsammans kan behandlingarna göra att du kan leva nästan som vanligt i månader eller år.

Vad är sen palliativ fas?

  • Sen palliativ fas. Vid den tidpunkt då vårdens huvudinriktning övergår till att vara främst symtomlindrande inleds palliativ vård. Planeringen för god symtomlindring går då hand i hand med erbjudande om psykosocialt stöd och stöd till närstående. Läkaren värderar vid denna brytpunkt hela sjukdomsbehandlingen.

Relaterade inlägg: