Vad krävs det för att bli sjuksköterska?

Innehållsförteckning

Vad krävs det för att bli sjuksköterska?

Vad krävs det för att bli sjuksköterska?

Godkänt betyg i Svenska/Svenska som andra språk A + B eller Svenska/Svenska som andra språk 1, 2 och 3, Engelska A eller Engelska 5 och 6, Matematik A eller Matematik 1a, b eller c, Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b (alternativt Samhällskunskap 1a1 + 1a2), samt tre års arbetslivserfarenhet efter 22 års ålder ...

Hur många poäng krävs för att bli sjuksköterska?

Du har grundläggande behörighet om du har: Godkänt i minst 22 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Vad är en sjuksköterska?

  • Sjuksköterska är ett av sjukvårdens legitimationsyrken. Som sjuksköterska tar du ansvar för att medicinska ordinationer blir genomförda och att patienterna får den omvårdnad de behöver. Du handleder nyanställda och studerande samt fungerar ofta som arbetsledare. Du har också mycket kontakter med patienternas anhöriga.

Vad krävs för att söka in till ett sjuksköterskeprogram?

  • För att söka in till ett sjuksköterskeprogram krävs följande: Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 16: 1 Matematik B 2 Naturkunskap B 3 Samhällskunskap A

Hur länge ska du jobba som sjuksköterska?

  • Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Hur ska du Utbilda dig till sjuksköterska?

  • Utbilda dig till sjuksköterska. Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Relaterade inlägg: