Vad är primärvård 1177?

Innehållsförteckning

Vad är primärvård 1177?

Vad är primärvård 1177?

Primärvård. Vårdcentralen utgör basen inom primärvården och inom sjukvården i stort. I primärvården ingår också barnavårdscentraler, barnmorskemottagningar, ungdomsmottagningar, psykoterapi-mottagningar, smärtmottagningar, familjecentraler och bups första linjen-mottagningar.

Vilken vård får vi av primärvården?

Primärvård är en del av den öppna hälso- och sjukvården i Sverige. ... Primärvården ger den vård som de flesta patienter har behov av. De patienter som inte kräver sjukhusens tekniska och medicinska resurser tar vårdcentralerna hand om för medicinsk behandling, rehabilitering, omvårdnad och förebyggande arbete.

Vilka huvudsakliga ansvarsområden har primärvården?

Enligt 5 § hälso- och sjukvårdslagen ska primärvården som en del av den öppna vården utan avgränsning vad gäller sjukdomar, ålder eller patientgrupper svara för behovet av sådan grundläggande medicinsk behandling, omvårdnad, förebyggande arbete och rehabilitering som inte kräver sjukhusens medicinska och tekniska ...

Vad säger vårdgarantin?

Vårdgarantin. Den lagstadgades vårdgarantin. Vårdgarantin beskriver hur lång tid du som patient som längst ska behöva vänta på att få komma på besök, behandling eller operation i primär- och specialistvården. ... Tidsgränserna i vårdgarantin beskrivs med sifferkombinationen 0, 3, 90, 90 dagar.

Vad kostar rehabilitering?

Vad kostar det? Patientavgiften för rehabilitering är 200 kr per besök. Den som bedöms vara i behov av sammanhängande hemrehabilitering betalar ingen patientavgift. Samtliga patientavgifter ingår i högkostnadsskyddet.

Relaterade inlägg: