Hur levde Alexandre Dumas?

Innehållsförteckning

Hur levde Alexandre Dumas?

Hur levde Alexandre Dumas?

Dumas farmor var en slav från Karibien och han blev under sin livstid utsatt för betydande rasism. Många karikatyrer spelade ohämmat på hans utseende. Hans far dog när Alexandre bara var fyra år och familjen levde därefter i fattigdom. Den unge Alexandre var inte road av studier utan föredrog att tjuvjaga i skogarna.

Var bodde Greven av Monte Cristo?

Ön är belägen ungefär mittemellan Korsika och det italienska fastlandet, söder om Elba och väster om Giglio. Det var på denna ö som Alexandre Dumas d. ä. förlade en del av handlingen till i romanen Greven av Monte Cristo, men beskrivningarna av bokens ö stämmer inte speciellt väl överens med verkliga förhållanden.

Hur var Alexandre Dumas uppväxt?

Alexandre Dumas föddes i Frankrike år 1803 och avled sedan år 1870 i samma land. Han var son till en brigadgeneral som dog när Alexandre var endast fyra år gammal, detta gjorde att hans uppväxt var mycket fattig. Men han hade en mycket optimistisk syn på livet och var väldigt skojfrisk och gladlynt.

Hur skrev Alexandre Dumas?

I dem utvecklade han sin berättartalang. Efter några noveller som samlades under titlarna Souvenirs d´Antony (1835) och La salle d´armes (1838) började han skriva en hel hög med romaner. Han skrev ofta om historiska händelser och personer. Alexandre Dumas var en av Frankrikes berömdaste författare under 1800-talet.

Är de 3 musketörerna?

publicerad första gången 1844, vilken utspelar sig under 1600-talet och handlar om tre medlemmar (Sieur Athos – Atos i vissa äldre översättningar–, Sieur Porthos och Sieur Aramis) ur den franske kungens nedlagda livvaktsstyrka, musketörerna, som tvingas ta hand om både hotet från kungens rådgivare, kardinal Richelieu, ...

Vad handlar de tre musketörerna?

Alexandre Dumas klassiska äventyrsroman De tre musketörerna handlar om den modige ynglingen D'Artagnan som kommer till Paris för att bli musketör. De tre musketörerna Athos, Portos och Aramis korsar D'Artagnans väg och tillsammans dras de in i maktens intriger.

Var satt Dantes fängslad?

Fängelset Château d'If där Edmond Dantès satt fängslad i 14 år.

Var utspelar sig Greven av Monte Cristo?

Rätt spännande bok, med förtjusning följer man händelse förloppen som utspelade sig på 1800 talets Frankrike, där sjömannen Edmond Dantes, efter att han har levererat ett brev till den fängslade Napoleon, kastas och isoleras oskyldig i en fängelsehåla under flera år.

Relaterade inlägg: