Vad spelar det för roll om du är kille eller tjej krönika?

Innehållsförteckning

Vad spelar det för roll om du är kille eller tjej krönika?

Vad spelar det för roll om du är kille eller tjej krönika?

Men att vara tjej eller kille spelar verkligen ingen roll. Innehåll. Eleven utgår från sig själv och det egna könet när han slår fast att han är en ”kille som är väldigt killig” men att det inte ska finnas någon värdering i att vara kille eller tjej för båda könen är värda lika mycket.

Har vi olika förväntningar på killar och tjejer?

Vi förväntas vara antingen tjejer eller killar. Dessutom förväntas vi vara på vissa sätt beroende på vilket kön vi har. Förväntningarna handlar om till exempel utseende, intressen och sex. Men egentligen borde alla få se ut och vara som de vill, oavsett vad andra tänker.

Vad är som är tjejigt?

Att anstränga sig för att se söt ut och manipulera bilden så att den blir så estetiskt tilldragande som möjligt anses ”tjejigt”. Motsatsen, att se oberörd ut och få bilden att göra detsamma, anses killigt.

Kan en kille va en hora?

Om en tjej är med en kille, blir hon kallad hora. Om en kille är tillsammans med tio tjejer, är han tuff. Varför är inte killen en hora, och tjejen en tuffing, som har en fin kille som bara vill ha henne? Det är jobbigt.

Hur ser tjejer på killar?

Även om utseendet spelar roll så handlar attraktion i slutändan oftast om en kombination av saker. Det är förstås en fördel om du ser bra ut, men vad tjejer gillar hos killar – utseendemässigt – är högst individuellt och utseendet räcket bara så långt.. De flesta tjejer vill helt enkelt ha mer än bara ett bra utseende.

Vilka anledningar kan det finnas till att vi behandlar killar och tjejer olika?

-Killarna har en mer busigare roll på något sätt, men vissa tjejer kan ju också vara jättebusiga. Många forskare tycker att de här eleverna har rätt. Att skolan behandlar elever olika beror ofta på att lärare tror att killar är på ett visst sätt och att tjejer är på ett annat.

Relaterade inlägg: