Hur ska man träna för en halvmara?

Innehållsförteckning

Hur ska man träna för en halvmara?

Hur ska man träna för en halvmara?

Variera dina löprundor med exempelvis långpass på cirka 15–23 km (för att träna uthållighet), distanspass på cirka 6–15 km i ett lugnare tempo än vad du tänkt springa loppet (för återhämtning eller uppbyggnad av muskler) och tröskelpass (en typ av intervallträning som förbättrar tempo och löpteknik under loppet).

Hur fort ska man springa en mil?

För de flesta människor tar det mellan 40 och 60 minuter att löpa en mil, och eftersom det tar så pass lång tid, ställer distansen också krav på den mentala styrkan och förmågan att disponera sitt lopp.

Vad är ett bra Löptempo?

När det gäller vilket löptempo som är effektivast att träna i finns det inte någon generell regel. ... Uppskatta själv på vilken nivå din träning ligger. Optimal förbränning har du runt 13–15 på skalan, medan du bör ligga på 15–17 om du vill förbättra din kondition och kapa tid på loppen.

Hur klarar man Göteborgsvarvet?

Pontus Axell har tagit fram ett träningsprogram för den som vill klara Göteborgsvarvet under två timmar....Gör det som passar dig.

  1. Pass 1 – Måndag: 3 kilometer (20 sekunder snabbare än önskad tävlingsfart).
  2. Pass 2 – Onsdag: 30 minuter lätt jogg på 60-70 procent av maxpuls.
  3. Pass 3 – Lördag: Göteborgsvarvet!

Hur långt ska man kunna springa?

Som riktmärke brukar jag säga att om man vill springa maraton under 3 timmar måste man i regel upp på 7-8 mil per vecka. I alla fall ha det som ett bra mål. Vill man som man springa under 2.30 är det typ minst 15 mil i veckan du bör upp på. De som är bäst i världen ligger kring 20 mil i veckan.

När går Göteborgsvarvet?

Göteborgsvarvet har satt drygt 1,4 miljoner människor i rörelse sedan år 1980. Bli en del av världens största halvmaraton när vi är tillbaka !

Relaterade inlägg: