Hur brett ska ett kök vara?

Innehållsförteckning

Hur brett ska ett kök vara?

Hur brett ska ett kök vara?

– Har du ett parallellkök bör passagen vara minst 120 och upp till 140 cm bred. Då kan flera personer bekvämt vistas i köket samtidigt. Samma sak gäller avstånd mellan köksö och övrig inredning. – Mellan köksinredningen och matbordet bör det vara minst 120 cm.

Hur brett är ett köksskåp?

Väggskåp är dock en mycket effektiv förvaringsplats och vi hjälper dig med planeringen av väggskåp/överskåp utan att det påverkar. Tänk på att luckorna bör vara mellan 30-50 cm breda. Skåpens mått kan då vara 30, 40, 45, 50, 60, 70, 80, cm bredd.

Vilken höjd diskbänk?

I dag är den 90 centimeter. Vilken höjd som ger den bästa arbetsställningen vid diskbänken beror mestadels på hur lång du är och vilket arbete som ska utföras. För en kortare person på ca 1,60 är 85 centimeter en bra höjddiskbänken och för en person på ca 1,-105 centimeter en bra arbetshöjd.

Hur höjer man en diskbänk?

Så känner du dig osäker på detta är det bättre att du kontaktar oss i stället, så hjälper vi dig.

  1. Koppla loss vattenlåset. Till att börja med måste du stänga av vattnet. ...
  2. Lossa diskbänken. Nu när hoarna är frigjorda kan diskbänken lyftas av. ...
  3. Limma läkt på reglarna. ...
  4. Montera diskbänken. ...
  5. Nya rör och vattenlås.

Hur stor bör en köksö vara?

TÄNKVÄRT OM KÖKSÖAR Avståndet mellan köksö och övriga skåp bör vara 1100–1300 mm. Vill du sitta vid din köksö rekommenderar vi ett överhäng på ca 300 mm och att bredden per sittplats är ca 600 mm.

Hur bred är en diskho?

Bänkskivan har nämligen lika stor funktionell betydelse i köket, som diskhon har. Ett annat tips är att titta på det skåp, där diskhon ska monteras. Är det 50 cm brett kan du inte välja en 60 cm bred diskho utan, att det blir lite problematiskt.

Relaterade inlägg: