Vad är bra med kompressionsstrumpor?

Innehållsförteckning

Vad är bra med kompressionsstrumpor?

Vad är bra med kompressionsstrumpor?

Teorin bakom strumporna är att de sitter tight över vristen, vilket ökar blodcirkulationen. När blodet rör sig snabbare genom kroppen mot hjärtat syresätts det effektivare samtidigt som det transporterar med sig så kallade slaggprodukter, vilket gör att musklerna återhämtar sig snabbare.

Vilken kompression på stödstrumpor?

Mild kompression funkar väldigt bra i förebyggande syfte. Kompressionsklass 1 är för dig som har lite problem med ben och fötter. Är du trött i benen och får svullna ben/fötter efter jobbet och ska ha stödstrumporna på jobbet så är kompressionsklass 1 för dig. Det rekommenderar vi till dom allra flesta.

Är det bra att träna med stödstrumpor?

En del tycker att det känns bra för att det förbättrar blodcirkulationen samtidigt som strumpan ger ett muskulärt stöd. Det finns studier som visar att kompressionsstrumpor kan öka prestationen men även gynna muskeltrötthet och träningsvärk direkt efter samt några timmar efter träning.

Är Stödstrumpor och kompressionsstrumpor samma sak?

Stödstrumpor har ett lätt tryck och en stum väv som stödjer benet, medan en kompressionsstrumpa ger högre tryck och har en väv som masserar benet medan du går och därmed hjälper din cirkulation. ... Söker du en mer professionell strumpa eller har medicinska problem så rekommenderar vi användning av kompressionsstrumpor.

Relaterade inlägg: