Hur många terminer för sjuksköterska?

Innehållsförteckning

Hur många terminer för sjuksköterska?

Hur många terminer för sjuksköterska?

Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier som ger 180 högskolepoäng, vilket leder fram till både sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap.

Hur många kommer in på sjuksköterskeprogrammet?

Hur många utbildningsplatser har sjuksköterskeprogrammet, 180hp och hur många tar ni in? Vi har ca 130 platser och tar oftast in ett överintag på 30-40 studenter inför registrering och terminsupprop.

Var kan man läsa till sjuksköterska?

Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Vad är en sjuksköterska?

  • Sjuksköterska är ett av sjukvårdens legitimationsyrken. Som sjuksköterska tar du ansvar för att medicinska ordinationer blir genomförda och att patienterna får den omvårdnad de behöver. Du handleder nyanställda och studerande samt fungerar ofta som arbetsledare. Du har också mycket kontakter med patienternas anhöriga.

Hur ska du Utbilda dig till sjuksköterska?

  • Utbilda dig till sjuksköterska. Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Hur länge ska du jobba som sjuksköterska?

  • Om du vill jobba som sjuksköterska ska du studera sjuksköterskeprogrammet vid ett universitet eller en högskola. Grundutbildningen är tre år (180 högskolepoäng) och leder till en yrkesexamen och en kandidatexamen.

Relaterade inlägg: