Vad studerar man i kemi?

Innehållsförteckning

Vad studerar man i kemi?

Vad studerar man i kemi?

Under första och andra året läser man grundkurser i olika typer av kemi (bland annat organisk och fysikalisk kemi). Detta ger en chansen att se vad för typ av kemi man gillar. Annars rent generellt så studerar man kolföreningar i organisk kemi och inom fysikalisk kemi studeras kemiska fenomen på molekylnivå.

Vad behöver man kemi till?

Hej, kemi 2 (godkänt betyg) krävs till bl. a följande högskoleutbildningar: läkarprogrammet, veterinär-, marinbiolog, kemistutbildningar och till några andra högskoleutbildningar, t. ex om man vill bli lärare i kemi eller civilingenjör (kan räcka med kemi1, men till vissa civilingenjörsprogram krävs också kemi 2).

Vad är skillnaden mellan biologi och kemi?

Men det finns en kärna i kemin som inte är i fokus i varken biologin, fysiken eller tekniken. Det handlar om kemiska materieomvandlingar – så kallade kemiska reaktioner – där atomerna omarrangeras och nya molekyler/ämnen bildas.

När använder vi oss av kemi?

Det finns knappast några företeelser i naturen och i vår vardag som inte är kemi på något sätt – maten vi äter, kläderna vå har på oss. byggnadsmaterial, datorer och mobiltelefoner, rengöringsmedel och läkemedel. Detta är bara några få områden som helt bygger på kemi och kemisk vetenskap.

Relaterade inlägg: