Vad reglerar läkemedelslagen?

Innehållsförteckning

Vad reglerar läkemedelslagen?

Vad reglerar läkemedelslagen?

Grunden för den svenska läkemedelslagstiftningen finns i läkemedelslagen. (2015:315) Lagen är en ramlag med principer för hur läkemedelsområdet skall regleras. ... Sveriges regering har i läkemedelsförordningen (2015:458) utvecklat principerna från läkemedelslagen.

Vilka lagar och bestämmelser styr läkemedelshanteringen i Sverige?

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2017:37) om ordination och hantering av läkemedel i hälso- och sjukvården ska tillämpas inom verksamhet som omfattas av: Hälso- och sjukvårdslagen (SFS 2017:30) Tandvårdslagen (SFS 1985:125)

Kan en chef ge delegering?

Hälso- och sjukvårdspersonal får endast delegera en arbetsuppgift till någon annan när det är förenligt med en god och säker vård av patienten. Det är frivilligt att delegera en arbetsuppgift och den kan när som helst återkallas om uppgiftsmottagaren inte utför arbetsuppgifterna på ett säkert sätt.

Varför skapades läkemedelslagen?

Grunden för den svenska läkemedelslagstiftningen finns i läkemedelslagen (1992:859). Lagen är en ramlag med principer för hur läkemedelsområdet skall regleras. I läkemedelslagen finns regler om hur tillsyn och kontroll skall bedrivas och straffbestämmelser.

Relaterade inlägg: