Vad kan man ställa blockljus på?

Innehållsförteckning

Vad kan man ställa blockljus på?

Vad kan man ställa blockljus på?

Mitt tips är att dekorera era bord med blockljus. Blockljusen kan ni beroende på vad ni har för stil sätta i krukor, ställa på fat eller direkt på bordet. Har ni runda bord så placerar ni ut ljusen i en klunga i mitten. Tänk på att det är fint om ljusen är i olika nivå.

Kan man tända värmeljus flera gånger?

Alla värmeljus – vilket fabrikat det än gäller – är konstruerade så att de helst skall tändas endast en gång och sedan få brinna ut. Ett värmeljus kan få kortare brinntid än den angivna om man tänder och släcker det flera gånger.

Varför blir lågan så hög?

– Ja, och samma problem kan inträffa i vissa ljusstakar, som i de här glasbollarna som varit populära och det är när värmen inte kan ledas bort och inte bara veken brinner till slut utan också stearinet och lågan kan bli 1,5 - 2 decimeter och drar man i hop många värmeljus på en tallrik kan du få en väldigt hög låga.

Kan man lämna värmeljus tända?

Ha en brandfilt och pulversläckare hemma. Ställ inte värmeljus tätt intill varandra. Det smälta paraffinet riskerar att fatta eld.

Vilka värmeljus håller längst?

Två vinnare… Det ljus som klarade sig längst i testet brann i hela 6 timmar och 55 minuter, alltså nästan en timme längre än utlovat. Det var ett stearinljus från ÖoB. Det var också det ljus som vägde mest i testet, 21 gram. På andra plats kom Ikea Glimma, som brann i 6 timmar och 39 minuter.

Varför fladdrar lågan?

– Om ljuset brinner stadigt med lugn och rak låga, så att du får en fullständig förbränning, och då produceras mest saltpartiklar, och den typen av partiklar är kanske inte oroande för vår hälsa. – Men om lågan fladdrar så börjar ljuset sota och det är ett tecken på ofullständig förbränning.

Relaterade inlägg: