När köpte Volvo BM?

Innehållsförteckning

När köpte Volvo BM?

När köpte Volvo BM?

1950 köpte Volvo dåvarande Bolinder-Munktell i Eskilstuna och de traktorer som tillverkades därefter hette BM Volvo. 1972 ändrades namnet till Volvo BM. 1979 avyttrades traktortillverkningen till finska Valmet och de traktorer som tillverkades fram till 1986 hette Volvo BM Valmet.

När gick Volvo och BM ihop?

Det nya namnet, Volvo BM, kom att kvarstå i 12 år. År 1985 gick Volvo BM samman med det amerikanska bolaget Clark Michigan Company och företaget döptes då om till VME (Volvo + BM + Michigan + Euclid).

När köpte Valmet Volvo BM?

I mitten av 1980-talet köpte Valmet loss alla aktier i Scantrac AB och Volvo BM försvann togs bort från varumärket. Efter det stod det bara Valmet på traktorerna.

Vad kostade en Volvo BM 814 NY?

602 000 kronor blev slutpriset på en unik Volvo BM i mycket gott skick. Traktorn landade till slut hos en köpare i Danmark efter en intensiv budgivning mot en svensk spekulant. Precis som du kanske redan har anat är det Volvo BM:s toppmodell 814 som gick under klubban och inbringade över 600 000 kronor.

När kom den första Volvo BM?

När det nya samarbetsavtalet undertecknades, började planeringsarbetet för en helt ny traktorserie. Dessa Volvo BM Valmet-traktorer kom ut på marknaden 1982 som en helt ny, röd 05-serie.

Vad hände med Volvo BM?

Volvo BM AB är namnet på det företag som under perioden 19 tillverkade anläggningsmaskiner, framförallt baklastare och dumpers och fram till 1985 även traktorer. ... Företaget Volvo BM slogs 1985 samman med Clark Equipment och Michigan för att bilda VME Group som senare blev Volvo Construction Equipment.

Hur mycket kostar en Volvo BM?

Förutom att 602 000 kronor är priset på vad en Volvo BM hade kostat med inflationsuppräkningen är det ungefär vad man kan få betala för en mindre jordbrukstraktor i dag.

Relaterade inlägg: