Vad innebär märkningen Bra Miljöval?

Innehållsförteckning

Vad innebär märkningen Bra Miljöval?

Vad innebär märkningen Bra Miljöval?

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning. Vår märkning gör det lättare att hitta de produkter och tjänster som är minst skadliga för miljön.

Vem sätter märkningen Bra Miljöval?

1. Vad är egentligen Bra Miljöval? Det är Naturskyddsföreningens miljömärkning, en av Sveriges tuffaste, eftersom de krav som ställs är högre än för andra märkningar och standarder. De produkter som ska märkas måste klara de krav som Naturskyddsföreningen sätter upp helt oberoende av företag och marknad.

Vad står märkningen för?

Du känner säkert igen flera av de märkningar som du hittar på produkter ute i butikerna, men vet du vad de innebär? Vissa märkningar har uppsatta krav med avseende på miljö och social rättvisa, andra på hälsa, djuromsorg eller livsmedelssäkerhet. Här har vi samlat de vanligaste märkningarna du hittar ute i butikerna.

Vad betyder märkningen Ecolabel?

EU Ecolabel, även kallad EU-Blomman, är Europas motsvarighet till Svanen och en av världens främsta miljömärkningar. Det är en Typ 1-märkning, precis som Svanenmärket. Vilket betyder att den är oberoende, jobbar enligt ett livscykelperspektiv och med en helhetssyn när kriterier tas fram.

Vad betyder märkningen Svanen?

Svanen är en frivillig, positiv märkning. Det betyder att företag själva beslutar om de vill Svanenmärka sina varor eller tjänster. Och att de produkter eller tjänster som har en Svanenmärkning är kontrollerade och godkända enligt våra krav och därmed ett bra val för miljön – en positiv märkning.

Relaterade inlägg: