Vem äger Ica butikerna?

Innehållsförteckning

Vem äger Ica butikerna?

Vem äger Ica butikerna?

ICA-handlarnas Förbund blir huvudägare i ICA AB. ICA Handlarnas AB och norska Hakon Gruppen AS går samman under ett moderbolag – ICA AB. ICA Förbundet, som äger ICA Handlarnas AB, blir största ägare i moderbolaget, men även Canica AS, som äger Hakon Gruppen AS, blir en betydande ägare.

Vad gör en Ica-handlare?

Som ICA-handlare är du egen företagare under ett av Sveriges starkaste varumärken där du äger och driver en butik med fullt företagar- och arbetsgivaransvar. ICA-handlaren äger och driver själv sin butik, medan rätten till varumärket och butiksläget regleras via avtal med ICA Sverige AB.

Vilket Ica Maxi omsätter mest?

Ica Maxi i Haninge passerade en miljard kronor i omsättning. Men det är stenhårt i toppen efter Sveriges största matbutik. Här är listan med de 50 Ica Maxi som hade högst försäljning 2020.

Vad tjänar en Ica ägare?

Tidningen noterar att de flesta Ica-handlare tar ut en relativt låg vd-lön om 600 0 000 kronor om året, det är alltså utdelningarna som ger de stora inkomsterna.

Vilket Ica går bäst i Sverige?

Totalt gjorde landets Ica-handlare nära fyra miljarder kronor i vinst under 2019. Resultatmässigt, efter finansiella kostnader, är det enligt Dagens Nyheter Ica Maxi Jönköping som gått bäst. Butiken gjorde ett resultat på drygt 50 miljoner kronor och presenterade en omsättning på 703 miljoner kronor.

Relaterade inlägg: