Vad vill jag göra?

Innehållsförteckning

Vad vill jag göra?

Vad vill jag göra?

För att komma fram till vad du vill behöver du få en fördjupad självinsikt och känna efter vad du egentligen vill. Du behöver pröva olika saker, reflektera och känna efter. Grunden är att förstå sig själv, sina drivkrafter, sin kompetens och sina intressen, och att acceptera sig själv för den man är.

Vad vill du göra med resten av ditt liv?

Då är det dags att börja tänka så här:

  1. Acceptera att du inte kan eller ens behöver försöka förutse din framtid. Hur vi än planerar tar livet sina egna vägar. ...
  2. Acceptera att allt inte behöver vara tipp-topp. ...
  3. Acceptera att livet är oförutsägbart. ...
  4. Sluta skjuta saker på framtiden. ...
  5. Rannsaka dig själv då och då

Vad vill du göra i framtiden?

Prata med dina vänner Vänd dig till dina nära vänner eller familj och fråga dem vad de tror du passar som. Ta med dig det och fundera vidare på vad du vill jobba med eller utbilda dig till. Kanske tycker de att du är pedagogisk, nyfiken och kreativ? Då kan förskollärare vara jobbet för dig.

Hur vill man leva?

I form av kunskaper, erfarenheter, talanger och intressen kan du skapa något av det du redan har som gör det möjligt för dig att leva det där livet du drömmer om! Ett liv som innebär mer frihet att själv bestämma över din tid – så att du också får möjlighet att göra allt det där du drömmer om.

Relaterade inlägg: