Var trivs gurkplantor?

Innehållsförteckning

Var trivs gurkplantor?

Var trivs gurkplantor?

Alla gurkväxter trivs i en varm, fuktig miljö. I växthus och uterum kan man skörda trettiotalet gurkor från en planta under sommarmånaderna. Om du bara kan passa med vattning är gurkplantan en härligt, frodig växt att skörda läckra frukter av under hela sommaren.

Vilka gurkor är Partenokarpa?

När man odlar gurka stöter man förr eller senare på något som heter partenokarpa gurksorter. Dessa har bara honblommor och behöver inte befruktas av hanar för att utveckla frukter.

Varför slokar gurkplantor?

Vid för hög värme slokar plantan = ingen fotosyntes. Du kan då duscha vatten på bladen och den piggnar till. Tips 4: En gurkplanta som vissnar kan bero på att den har fått angrepp på rothalsen, för varmt, för lite eller för mycket vatten.

Hur varmt ska gurkor ha?

Odla gurka i växthus Slanggurka för växthus kräver mycket värme och ljus därför är det viktigt att inte starta upp odlingen för tidigt. Temperaturen i växthuset ska helst vara kring 18–20 grader och soliga dagar får temperaturen gärna gå upp till 25 grader.

Vilken gurka ska man odla?

Frilandsgurka 'Marketer' Gurka av sorten 'Marketer' trivs utomhus i trädgårdsland, pallkrage eller stor och djup kruka. Den ger riklig skörd och smakrika frukter. Den här gurksorten har ekologiskt odlade fröer samt ger bra skörd av långa, fina och mörkgröna frukter. God att äta helt nyskördad.

Varför är Gurkan besk?

för lite vatten, för mycket näring eller skadedjursangrepp så blir den lättare bitter.

När kan man sätta ut gurka i växthus?

Förkultivera gurkplantan inomhus under mars-april och vänta tills nattfrosten är över innan du planterar ut den i växthuset. Omplantering till större kruka är nödvändig så den kan få sig mer näring. Gurkplantorna växer fort och behöver oftast bara tre veckor på sig att bli tåliga nog att planteras om.

Relaterade inlägg: