Vad har vi för nytta av Alkemisternas kunskaper?

Innehållsförteckning

Vad har vi för nytta av Alkemisternas kunskaper?

Vad har vi för nytta av Alkemisternas kunskaper?

Alkemister är, som alla vet, kufar som drömmer om att med hjälp av en blandning av magi och vetenskap förvandla oädla metaller till guld. ... Om nu alkemisten fann en metod att snabba på mognadsprocessen skulle han enkelt kunna förvandla oädla metaller till ädla.

Vad är skillnaden mellan kemi och alkemi?

Alkemi (arabiska الكمياء al-kimia, 'kemin') kallas den äldre tidens vetenskap som var förstadium, en protovetenskap, ur vilket den moderna vetenskapliga kemin växte fram. Bland de äldsta bevarade skrifterna om alkemi finns Stockholmpapyrusen och Leiden X papyrusen. De som höll på med alkemi kallades "alkemister".

Vad är transmutation enligt alkemister?

I tidig alkemi skulle substratet, vanligen en blandning av koppar, bly, tenn och järn, vid transmutationen (överföringen) till guld stegvis överföras till mellanprodukter av bestämda färger.

Kan göra guld?

De allra första presumtiva guldmakarna sökte en substans som, tillsatt basmetaller som järn eller koppar, skulle framställa guld. Grundprincipen var att eftersom man helt kunde förvandla många ämnen genom att blanda dem, hetta upp dem och tillsätta nånting – så skulle man väl också på det sättet kunna göra guld.

Relaterade inlägg: