Hur vill rhododendron växa?

Innehållsförteckning

Hur vill rhododendron växa?

Hur vill rhododendron växa?

Rododendron önskar en lugn och skyddad växtplats, gärna i halvskugga men de kan även stå på en soligare plats. Se då till att vattna extra mycket under varma dagar. Rododendron har ett grunt rotsystem, och bör därför inte planteras för djupt. Jordklumpen ska hamna precis under jordytan.

Vad trivs ihop med rhododendron?

Rhododendron blir vackrast om buskarna har lite rörelseutrymme, men plantera gärna flera olika i en större rabatt för att få variationsrikedom. Mellan rhododendronbuskarna trivs marktäckande perenner såsom kaukasisk förgätmigej, hasselört, sockblomma, fänkrikshjärta och myskmadra.

Hur gör jag när jag ska plantera en rhododendron?

Planteringsavstånd: Parkrhododendron ca 1.5 meter, Långsamväxande hybrider ca 1 meter (ex. rhod, yakusimanum), dvärgformer 40-60 cm, Azaleor 0.8-1 meter.

Vad behöver rhododendron?

Jord. Rododendron är en surjordsväxt och när du planterar skall jorden skall vara lucker och porös. Byt ut det mesta av den gamla jorden mot blåbärsjord, som är specialkomponerad och bästa tänkbara, eller blanda i naturell torv. Torr torv bör fuktas väl innan den blandas i planteringsgropen.

Kan man ge rhododendron kogödsel?

Blanda den befintliga matjorden till hälften med en blandning av lika delar kogödsel, barkmull och naturtorv eller färdig rhododendronjord. De kan också med fördel planteras i upphöjda bäddar. ... I en sådan bädd trivs också andra växter som är fina att plantera tillsammans med rhododendron, se surjordsväxter.

Relaterade inlägg: