Vad är målet för en bra säljsamtal?

Innehållsförteckning

Vad är målet för en bra säljsamtal?

Vad är målet för en bra säljsamtal?

Säljsamtal handlar om att förstå vilka behov och utmaningar kunden har. Utan att förstå vad kunder har för problem så har du ingen aning om vad din lösning kan skapa för värde för kunden. Ha därför inte alltför bråttom att prata om dig själv och vad du kan erbjuda.

Vad är ett säljsamtal?

Dina frågor leder helt enkelt säljsamtalet framåt. Du säljer en lösning på ett problem eller uppfyller ett behov hos kunden, inte en produkt eller tjänst. För dig gäller det att hitta kundens argument och bedömningspunkter till varför han ska köpa, inte dina egna.

Hur skriver man ett Säljmanus?

Säljmanus bör användas som en karta som visar vägen från det att din potentiella kund lyfter luren till att ni kommer överens om en tid för ett möte. Ditt säljmanus bör innehålla exempel på frågor och meningar som du kan använda om du plötsligt drabbas av tunghäfta under ett säljsamtal.

Vad är Kontaktfasen?

Kontaktfasen är frukten, som gör att kunderna blir välvilligt inställda och får förtroende för dig. Behovsanalysen leder er fram till rätt hyllor (ingen orkar titta i alla!) och presentationen är den snygga och säljande exponeringen. Avslutet är kassan och där, först när kunden har tackat ja, erbjuder du något mer.

Vad kan inträffa när säljaren går över i Utbytesfasen?

2) Analysfasen - här lär du känna kundens behov och då ska du vara bra på att ta reda på behoven. Intervjumetoder övar vi på i denna fas. 3) Utbytesfasen - denna fas innebär att säljaren presenterar en lösning och motiverar varför just denna/dessa lösningar är bra. ... Kontrollera också vad kunden tycker om köpet.

Relaterade inlägg: