Hur blir man av med flugorna?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med flugorna?

Hur blir man av med flugorna?

Fluga

  1. Insektsnät. Montera insektsnät på ventiler, vid takfot, täta i fönster samt vid rör/kabelgenomföringar och håll fönster och dörrar stängda när det är mörkt och blir kallt ute. ...
  2. Städa upp. ...
  3. Glöm inte vinden. ...
  4. Sopkärl och regnvattenstunnor. ...
  5. Undvik stående vatten. ...
  6. Fiskar i dammen. ...
  7. Fuktkontroll. ...
  8. Töm fågelholken.

Varför sätter sig flugor på mig?

Det finns olika möjliga anledningar till att ”flugor” lockas till våra huvuden. Och det är inte ett ”hus” de söker. Flugor känner lukt och har bra syn. De letar efter kompisar, mat till sig själva eller mat till sina larver.

Vad är flugor bra för?

Flugor kan vara nog så irriterande, men gör också mycket nytta i naturen där de exempelvis blir föda åt fåglar och andra djur. Det finns över 100 000 olika flugarter i världen och cirka 6 000 i Sverige. Husflugan är en av de vanligaste som finns i vår närhet.

Hur blir man av med Husflugor inomhus?

För att hindra flugorna att ta sig inomhus från allra första början finns detta smarta och oväntade tips: Ta genomskinliga plastpåsar och fyll med 3/4 vatten. Lägg därefter i några mynt i varje påse och knyt igen påsarna så de inte läcker. Sedan hänger du upp dem vid fönstret eller dörren.

Vad äter en fluga?

Husflugan kan bara äta flytande föda och spottar därför ut saliv på sin mat innan den snabbt suger upp allt blött med sin snabel. Saliven och de håriga fötterna kan sprida sjukdomar eftersom flugor äter det mesta från sockerbitar till sår och avföring.

Relaterade inlägg: