Vad kan jag ge rådjuren?

Innehållsförteckning

Vad kan jag ge rådjuren?

Vad kan jag ge rådjuren?

Lämpligt startfoder är frukt, grönsaker eller pellets. Risken att rådjuren ska föräta sig och dö av kraftfoderförätning är liten. Oavsett när du inleder stödutfodringen av rådjur är det mycket viktigt att inte sluta med utfodringen för tidigt. Ge rådjuren mat tills de har tillgång till naturlig föda.

Vart gillar rådjur att vara?

Rådjuren har anpassat sig till oss människor och söker sig gärna och oblygt in i trädgårdar för föda. Högst på menyn står skott, lövträd och örter som oftast är lättillgängliga och samtidigt har ett högt näringsinnehåll. Tyvärr innebär det att favoritfödan också är de saker som vi oftast är mest rädda om i trädgården.

Vad innehåller Viltfoder?

Edel Viltfoder är ett smakligt foder som innehåller den energi, protein, mineraler och vitaminer som dessa djur behöver. Det har visat sig att koltrastarna gärna äter pelletsen tillsammans med rådjuren. Edel Viltfoder är en pellets som har ett högre innehåll av E-vitamin och selenjäst.

Vilka djur äter vitsippor?

Bland de viktiga örterna kan nämnas mjölkört, kovall och vitsippa. Rådjuren är inga utpräglade gräsätare, men under senvinter, vår och försommar kan en hel del gräs, främst kruståtel, ingå i födan. Från och med sensommaren och inpå hösten utgör svamp en viktig del av födan.

Relaterade inlägg: