Vad kan man jobba som ung?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba som ung?

Vad kan man jobba som ung?

Restaurang- och hotelljobb, försäljare och lagerarbetare. Unga väljer ofta jobb med hög personalomsättning och möjlighet att arbeta deltid för att kunna plugga samtidigt. Restaurangbiträde, försäljare och lagerarbetare. De jobb som unga väljer är sådana som har stor omsättning på personalen.

Varför vill du jobba med ungdomar?

Det är väldigt kul och stimulerande att jobba med barn och unga i klassrumsmiljöer; det är där allting händer. Min framtidsplan är att jobba med elevhälsa, och jag ser pedagogiken som en väg in till det området.

Vad är en Ungdomscoach?

Barn- och ungdomscoacherna arbetar uppsökande och förebyggande med ett relationsskapande och coachande arbetsätt och fungerar som en länk mellan barn och ungdomar, familjer och myndigheter. Coacherna arbetar både dag- och kvällstid och kan vara schemalagda på vardagar men också vissa helger.

Vad kan man jobba som 14 åring?

Precis som en 13-åring, får du som 14-åring börja jobba, dock inte med farliga, risk- och konfliktfyllda arbetsuppgifter. Du kan exempelvis hjälpa till i en kiosk, skopa glass eller fylla på med varor. Du får dock inte sälja åldersreglerade varor såsom tobak, snus och alkoholhaltiga drycker.

Vad får man jobba med när man är 13?

För att få jobba krävs det att du har fyllt 13 år. Är du under 13 år får du endast göra enklare sysslor i hemmet. Exempel på sådant arbete är trädgårdsarbete, frukt- och bärplockning samt rensning av trädgårdsland.

Vad är en ungdomskonsulent?

Ungdomskonsulenter arbetar med ungdomars utveckling och delaktighet i olika vardagskontexter, exempelvis på grund-, gymnasie- och folkhögskolor, fritidsgårdar, ungdomshem, HVB-hem och inom olika föreningar, bl a i idrottsföreningar.

Hur mycket tjänar en Ungdomscoach?

Dela
LänMedellönMedelålder
Skåne24.500 kr40 år
Uppsala29.600 kr30 år
Västra Götaland32.000 kr32 år

Relaterade inlägg: