Vad visar demografi?

Innehållsförteckning

Vad visar demografi?

Vad visar demografi?

Demografi är vetenskapen om befolkningens fördelning, storlek och sammansättning. Demografisk statistik innehåller bland annat information om befolkningens födelseland, ålder, kön och medborgarskapsland.

Vad visar den demografiska Transitionsmodellen?

Demografisk transition är ett demografiskt begrepp för att beskriva övergången från höga födelsetal och höga dödstal till låga födelse- och dödstal som oftast uppstår när ett land industrialiseras. ... Modellen har förklarat människans befolkningsutveckling i Europa och andra industrialiserade länder relativt väl.

Vad studerar man inom demografi?

Demografi, eller befolkningslära, är studiet av befolkningen, dess storlek, sammansättning och förändring. Demografiska frågor är kopplade både till hur samhället utvecklas i stort, och till andra vetenskapliga ämnen.

Vad är en demografisk förändring?

Den största globala demografiska trenden är att människor blir allt äldre. Livslängden har ökat kraftigt i världen, dels på grund av förbättrade levnadsförhållanden och dels av förbättrad medicinsk behandling. Detta bidrar till att andelen äldre ökar i relation till resten av befolkningen.

Relaterade inlägg: