Kan man resa utomlands med ID-kort?

Innehållsförteckning

Kan man resa utomlands med ID-kort?

Kan man resa utomlands med ID-kort?

Polisen rekommenderar därför att svenska medborgare har antingen pass eller nationellt id-kort med sig under vistelsen i ett EU-land. ... Möjligheten till att resa med nationellt id-kort utökades från och gäller för resor mellan alla EU-länder, samt till Norge, Schweiz, Island och Liechtenstein.

Kan man resa med svensk id-kort inom EU?

Om du är EU-medborgare behöver du inte visa ditt id-kort eller pass när du reser mellan två Schengenländer. ... Schengenländerna får ha regler om att du måste ha med dig id-handlingar när du vistas där.

Hur blandas potatismos med vita bönor?

  • För en mer proteinrik variant kan man blanda halva mängden potatismos med mosade vita bönor. Här är en variant fast häften palsternacka, hälften bönor. För att få god smak på moset kan man blanda det med brynt smör, baconfett eller citronsaft. Kryddningen kan varieras med vitlökspulver, rosmarin eller rökt paprikapulver.

Har vi överblivet potatismos?

  • Överblivet potatismos som vi ofta kastar blir en ny rätt, en rätt som är kaloririk och räcker länge och till många. Rester av potatismos blir en underbar ostgratinerad potatisgratäng. Inte nog med att vi vägrar matsvinn, Vi kan spara gratängen i kylen och värma upp den igen. Potatis smakar illa efter kylskåpsförvaring

Hur gör du att mosa potatisen?

  • Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt, peppar och socker. Rör moset slätt och poröst.

Relaterade inlägg: