Vad väger en 40cm abborre?

Innehållsförteckning

Vad väger en 40cm abborre?

Vad väger en 40cm abborre?

För att kunna hitta ett lämpligt värde delade jag vikten med längden. Enligt detta ger en abborre på 1000 gr med en längd av 40 cm värdet 25.

Hur lång är en abborre på 1 kg?

Abborre 1,46 kg – 51 cm.

Hur lång är en abborre?

Vid kusten blir abborren vanligtvis inte äldre än 10–15 år. Honan kan uppnå en längd kring 50 centimeter och vikt över 3 kg. Hanen väger sällan över 1 1/2 kg. Hanen blir könsmogen vid 2 till 4 års ålder och honan vid 3 till 5 år.

Hur mycket ska en mat abborre väga?

Som liten är abborren en stimfisk men äldre och större exemplar lever oftast ensamma. Köttet är magert. Abborren smakar som bäst när den väger under ett kilo.

Hur mycket väger en öring?

Öringen är silvrig med grön- eller brunaktig rygg, svarta och röda fläckar längs sidan, även nedanför sidolinjen och ofta en gulaktig undersida. Arten skiljer sig mycket i utseende och storlek från bestånd till bestånd men den kan väga upp till 50 kg och bli 110 cm lång. I våra vatten kan den nå en vikt av 15 kg.

Hur mycket växer en abborre per år?

Lite fakta om Abborren Som liten växer abborren fort. Den är redan år två ofta över 10 cm. Därefter går det långsammare. Lyckas du fånga en abborre på över 30 cm är den ofta över tio år gammal.

Hur stor ska en abborre vara?

När abborren är liten växer den fort, och den är redan under andra året över 10 cm lång i bästa fall. Efter det går det långsammare. Får du en abborre på över 30 cm är den ofta mer än tio år gammal. Som mest blir aborren drygt 20 år gammal, och kan uppnå en längd av ca 60 cm.

Hur snabbt växer en abborre?

Lite fakta om Abborren Den är redan år två ofta över 10 cm. Därefter går det långsammare. Lyckas du fånga en abborre på över 30 cm är den ofta över tio år gammal. Som mest blir en abborre runt 20 år gammal, och kan uppnå en maxlängd av ca 60 cm.

När slutar abborren leka?

När vattnet nått en temperatur om minst 8 grader leker abborren - oftast i april-juni. Honan lägger ett långt brett band med rom, som en geléartad sträng över växtlighet.

Relaterade inlägg: