Hur mycket väger en m3 snö?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger en m3 snö?

Hur mycket väger en m3 snö?

Snö och densitet Nyfallen snö har en densitet av 30-100 kg/kubikmeter. Ett decimeterdjupt täcke av nyfallen snö på en yta av en 1 m² väger alltså 3-10 kg, motsvarande 3-10 mm nederbörd i smält form.

Vad väger 1 dm snö?

SMHI förklarar hur det hänger ihop på hemsidan smhi.se: Nyfallen snö har en densitet av mellan kilo per kubikmeter. Det innebär att ett decimeterdjupt täcke av nyfallen snö motsvarar 3-10 millimeter nederbörd i smält form. 1 kvadratmeter.

Hur mycket väger en kubik blötsnö?

Torr nysnö beräknas ha en vikt på 30-100 kg per kubikmeter, medan fuktig nyfallen snö väger 100-200 kg per kubikmeter. Tösnö i slutet av säsongen lär kunna väga uppåt 400 kg per kubikmeter. Det skulle innebära att om du har 10 cm blötsnö på ditt garagetak om 20 kvm, kan du räkna med en totalvikt upp till 80 kg.

Hur mycket snö håller ett tak för?

Man kan räkna med att ett vanligt villatak, oavsett om det är nytt eller gammalt, klarar minst 150 kg snö per kvadratmeter, vilket motsvarar en halv meter med gammal snö, eller 4 decimeter blötsnö. För tak som tål 350 kg per kvadratmeter, blir motsvarande mått 1,2 meter gammal snö och 9 decimeter blötsnö.

Vad väger en kubik packad snö?

Snöns densitet (täthet) Nyfallen snö har en densitet av 30–100 kilo per kubikmeter. Det innebär att 100 millimeter nyfallen snö motsvarar 3–10 millimeter nederbörd i form av regn. Vid beräkning av snölast gäller att en millimeter smält snö på en kvadratmeter motsvarar en liter eller ett kilo vatten.

Hur mycket vatten är 10 cm snö?

Som ett mått på ett snöfalls omfattning använder vi i Sverige oftast snödjupsökningen från ett dygn till ett annat, eller mängden snö omräknad till nederbörd i smält form. Som tumregel gäller att 1 centimeter nysnö motsvarar 1 mm nederbörd i smält form.

Relaterade inlägg: