Vilket material morgonrock?

Innehållsförteckning

Vilket material morgonrock?

Vilket material morgonrock?

Morgonrockar och badrockar i olika material Fleece värmer skönt och transporterar bort fukt från kroppen och passar bra både till morgonrockar och badrockar. Frotté är praktiskt och torkar snabbt, vilket gör att det passar bra för badrockar. Velour är mjukt och bäst lämpat för morgonrockar och hemmamys.

Vad är en badrock?

En badrock är ett plagg som både män, kvinnor och barn kan sätta på sig i samband med bad. Det kan vara på badhuset för att hålla sig varm när man inte är i vattnet eller på stranden för att om möjligt skyla sig vid ombytet till baddräkt. ... En badrock är vanligtvis gjord av frotté och har ett skärp. Ibland också en huva.

Vilken morgonrock är bäst?

Fördelen med badrockar i bomullsfrotté är att materialet är slitstarkt och tåligt. Det är också ett material som har förmågan att andas och passar därför bra när det är varmt. Badrockar av bomull har också en riktigt bra uppsugningsförmåga och passar därför bra efter ett bad eller en dusch.

Kan man torktumla morgonrock?

Men för att en rock ska kunna behålla sin mjukhet bör de torktumlas, rekommenderar Textil- och Läderlaboratoriet: ”Det får fibrerna att resa på sig, tyget blir lite fluffigare och man slipper flammigheten och hårdheten.”

Hur tvättar man en morgonrock?

Tvätta morgonrock i tvättmaskin

  1. Tvätta morgonrockar i bomull i 40 grader. ...
  2. Tvätta i full till halvfull maskin för att undvika att skada bomullsfibrerna.
  3. Tvätta morgonrocken med textilier i liknande färger för att inte riskera att morgonrocken färgas av annan tvätt.
  4. Använd inte tvättmedel med blek- eller mjukmedel.

Vad är skillnaden mellan morgonrock och badrock?

Ordet ”morgonrock” kan också innefatta plagget ”badrock”, som till skillnad från morgonrocken, som kan vara i en mängd olika material, oftast är gjord av frotté eller ett annat absorberande material. Detta eftersom den är tänkt att bäras direkt efter ett bad eller en dusch.

Är morgonrock och badrock samma sak?

Morgonrocken används ofta även efter dusch eller bad; man kan då även använda särskild badrock. Morgonrocken kan ha alla olika mönster och färger. Historiskt kan ordet "morgonrock" beläggas i svenska språket sedan 1795.

Hur mycket väger en morgonrock?

En våfflad morgonrock är av s k våffelvävt tyg av 100% bomull och tyget väger oftast 200-220 g/m2. Måtten på våffeltygets rutmönster är olika, oftast 0,5-1,0 cm.

Relaterade inlägg: